Menu Close

Tekenen like a pro? Het kan nu met AutoDraw (Google)

Niet iedereen kan tekenen als de beste en al zeker niet op een computer. Google lanceert daarom AutoDraw, een programma dat via kunstmatige intelligentie raadt wat je wil tekenen en het vervolgens vervangt door een afbeelding van een getalenteerder artiest. Waardoor je een betere beurt maakt.

Je kan het programma onder meer gebruiken op je desktop, tablet of smartphone. Het principe is eenvoudig: stel dat je een afbeelding van een pizza wil, dan teken je gewoon je beste versie daarvan. De computer zal die dan via een algoritme proberen te herkennen en te koppelen aan een professionele afbeelding van een pizza in zijn database. Bovenaan je scherm verschijnen enkele mogelijkheden en het is dan aan jou om aan te duiden wat je precies bedoelde.

AutoDraw: Fast Drawing for Everyone

Snel een flyer maken voor een feestje wordt zo een stuk makkelijker, volgens Google. “Je hoeft geen apps meer te downloaden of designprogramma’s meer te kopen, met AutoDraw kan iedereen snel en gratis aan de slag”, klinkt het in de promotievideo.

Het programma gebruikt dezelfde technologie als Quick, Draw! van Google, een spelletje waarbij je een gevraagd voorwerp moet tekenen. Kan de computer het binnen de 20 seconden raden, win je.

Bron tekstShare This

Copy Link to Clipboard

Copy