Menu Close

Grafische Trends 2019

Een overzicht van enkele trends 2019 om in de gaten te houden.

De top tips voor grafisch design 2019 zijn:

 1. Open composities
 2. 3D: diepte van een nieuwe generatie
 3. Anti-zwaartekracht: vliegende & zwevende elementen
 4. Levendige kleuren en dromerige kleurencombinaties
 5. Metaaleffect: goud, zilver, iriserend
 6. Vloeiend en vloeibaar effect
 7. Maxi typografie
 8. Outline typografie
 9. Tekst met achtergrond
 10. Alternatieve kunst
 11. Realisme + Flat mix
 12. De kleur van het jaar 2019

1) Open composities: Sluit de frames

Nog niet zo lang geleden zetten ontwerpers frames op alles om het gevoel van een afgewerkt ontwerp te krijgen. De laatste tijd is er een tendens geweest voor open, luchtige ontwerpen die slechts een deel van het hele “plaatje” lijken te tonen.

Hoewel elk stuk slechts een deel van het hele ontwerp lijkt te vertonen, kunnen ontwerpers gemakkelijk met de compositie spelen en het letterlijk oneindig maken, waarbij elk deel de compositie voortzet. Deze trend wordt eenvoudig bereikt in webdesign, maar het is zelfs mogelijk bij printontwerpen.

Een open compositie trekt vaak de verbeelding van de kijker aan, waardoor je je afvraagt wat er nog meer is. Webdesign, als onderdeel van het grafische ontwerp, in 2019 is ook karakteriseren met open composities op de volledige breedte en interactieve websites om de ervaring te verlengen.

Voorbeelden van open composities:

2) 3D: diepte van een nieuwe generatie

3D heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een vrij stabiele en aanhoudende trend in 2019. Gelukkig voor ons allemaal, technologieën evolueren vrij snel waardoor grafische ontwerpers geweldige 3D-meesterwerken kunnen maken die ervoor zorgen dat de kijker bijna in het ontwerp doordringt.

De 3D-trend zal zonder twijfel een groot deel van het webontwerp worden in 2019, vaker gepresenteerd als open composities die de rol van Windows naar een andere wereld op zich nemen. Ontwerpers zullen stukken maken die herinneren aan de echte wereld en die ons meenemen naar alternatieve universums of zelfs naar de toekomst. De mogelijkheden die deze trend biedt zijn echt oneindig.

Voorbeelden van 3D:

Typografie zal absoluut niet worden omzeild door grafische trends 2019, inclusief 3D. Vaak gemaakt als het belangrijkste visuele element van het ontwerp, 3D-typografie geeft ontwerpers de vrijheid om te improviseren.

Voorbeelden van 3D typografie

3) Anti-zwaartekracht: vliegende & zwevende elementen

We leven misschien niet lang genoeg om vliegende auto’s te zien, maar het tijdperk van vliegende elementen in grafisch ontwerp is zeker gekomen. Vliegende en zwevende grafische elementen behoren tot onze voorspellingen voor de grafische vormgeving van 2019. Het idee van ontwerpen die bewegen en zich gedragen alsof ze zich in een niet-gravitaire omgeving bevinden, geeft het algemene gevoel van vrijheid weer. Ontworpen met een open samenstelling in gedachten, versterken deze elementen het belangrijkste concept van een venster naar een nieuwe wereld, omdat ze in en uit het scherm lijken te zweven.

De 3D-techniek wordt vaak vermengd met het concept zonder zwaartekracht, wat het realisme van de compositie ten goede komt. Hoewel 3D zeker een veld is om het potentieel van je ontwerper te ontketenen, geeft het concept zonder zwaartekracht je zeker een groen licht om de compositie nog meer op te fleuren.

De trend tegen zwaartekracht komt ook voor in presentaties van pakketontwerpen, waardoor het product het gevoel krijgt dat het uit een andere wereld komt. De kijker kan gemakkelijk de futuristische vibes begrijpen wanneer hij naar deze ontwerpen kijkt, wat natuurlijk de nieuwsgierigheid verhoogt. Als resultaat transformeert een gewoon product gemakkelijk in een buitengewoon product.

4) Levendige kleuren: een reis naar Dromenland

Levendige kleurencombinaties, evenals dromerige kleurovergangen en -gradiënten, blijven trendy in 2019, alleen nog levendiger. Omdat ze een futuristisch gevoel geven aan het algehele ontwerp, zullen deze kleurenschema’s u het gevoel geven dat u zich in een alternatief universum bevindt.

Het gebruik van futuristische kleuren om betoverende out-of-the-world ontwerpen te creëren, spreekt echt tot de verbeelding van de ontwerper en biedt veel ruimte voor improvisatie. Veel grafische ontwerpers combineren 3D-visuele techniek met trendy levendige kleurovergangen.

De 3D-techniek plus levendige kleurovergangen maakt zeker een combinatie van een miljoen dollar, zelfs wanneer deze wordt vertaald in een typografieontwerp. Welnu, typografie is een groot deel van grafisch ontwerp, dus ontwerpen met meerdere kleuren en typografie, zoals de volgende, zijn zeker normaal.

5) Metallic effect: Shine, baby, shine!

Goud gaat nooit uit de mode, maar in 2019 zullen we ook veel andere metalen elementen zien die in de ontwerpen zijn verwerkt. Vooral als het gaat om 3D-ontwerpen, brengen gouden en andere metalen elementen de hele compositie naar een hoger niveau, waardoor het er duur en exclusief uitziet.

Het weergeven van verschillende metalen met een iriserend kleureffect is ook een vrij trendy uiterlijk. Zulke ontwerpen zien er betoverend en betoverend uit, omdat ze een prachtig palet van glanzende kleuren laten zien wanneer het licht op hun oppervlak valt.

Metalen elementen, vooral goud en iriserend, verschijnen vaak in het ontwerp van het pakket in 2019, waardoor het gevoel van luxe en exclusiviteit ontstaat. De klassieke combinatie blijft metallic op zwart en wit, maar in 2019 zien we ook veel goud op kleurrijke pakketontwerpen.

6) Vloeibaar en vloeistof effect: laat het stromen!

Een van onze gewaagde trends in de grafische vormgeving van 2019. Het oppervlak van een water dat is vertaald in een grafisch ontwerp. Of het nu water, olie of een andere vloeibare substantie is, deze trend inspireert veel van de hedendaagse ontwerpen en we verwachten het zo te houden in het volgende kalenderjaar.

De vloeibare trend geeft veel vrijheid als het gaat om typografie. Gezien het feit dat vloeistoffen verschillende toestanden en diktes hebben, kunnen ontwerpers gemakkelijk improviseren en hun composities verschillende unieke vloeistofeffecten geven.

Vloeibare elementen en effecten zullen ook aanwezig zijn in webontwerpen. Gecombineerd met open composities op volledige breedte, maken vloeibare texturen in webdesign de algehele look meer denkbeeldig en mystiek.

Patronen geïnspireerd door vloeistof zullen ook vrij trendy zijn in 2019. Wanneer vloeistoffen bewegen, tekenen ze natuurlijke paden en vormen zo unieke patronen en texturen die grafische ontwerpers gemakkelijk kunnen inspireren. Gecombineerd met zwevende elementen en futuristische kleuren, kan de hele compositie echt magisch en dromerig overkomen.

7) Maxi typographie = Maxi impact

Typografie als een onlosmakelijk onderdeel van grafisch ontwerp volgt zeker bepaalde trends – sommige blijven jaren, en andere verdwijnen vrij snel. Zoals we in de vorige voorbeelden zagen, kon typografie verschillende vormen aannemen. Het kan plat zijn of in 3D-vorm zijn. Het kan worden vloeibaar gemaakt of gemaakt met een metaalachtig effect.

Bovendien zal typografie actief bij het ontwerp worden betrokken. Bij het nastreven van effectievere grafische ontwerpen, verwachten we van ontwerpers dat ze ons verrassen met creatieve stukken waarin typografie een actief onderdeel is van het ontwerp dat interactie heeft met echte objecten en mensen. Combinatie van verschillende lettertypegewichten en dichtheidswaarden, combinaties tussen verticale, diagonale en horizontale oriëntatie, en zelfs rommelige typografische looks zullen de norm zijn in 2019.

8) Overzichtstypografie: vullingen niet toegestaan

Hoewel andere outline-elementen uit de mode lijken te zijn geraakt, wordt de typografie steeds populairder, dus we verwachten dat deze zeker zijn hoogtepunt zal bereiken in 2019. Vaak zijn we van mening dat de omringende letters in 2019 vaak samenhangen met andere elementen in de composities. wordt volgend jaar een belangrijk onderdeel van grafisch ontwerp en webdesign.

Maxi-omtrekletters zijn vaak te zien op websiteontwerpen, interieurontwerpen, merkidentiteitsontwerpen. Grafisch ontwerp trends 2019 zullen worden gemarkeerd met grote lijnen belettering gemengd met open composities en 3D-structuren.

9) Tekst met achtergrond: Retro inspiratie

De trend die er misschien retro uitziet, kan zeker de edgy look van een compositie versterken in combinatie met andere trends die zijn op de golven rijden. Vanuit ons oogpunt ziet de tekst op achtergronddozen er jeugdig en opstandig uit, dus het zal absoluut snel een hit worden.

10) Alternatieve kunst: Strokes, stains, spots & doodles

Niet dat klassieke illustraties ooit uit de mode raken maar op de een of andere manier het opnemen van alternatieve kunst in het grafische ontwerp maakt het stuk opvallend. En dat is het punt van grafisch ontwerpen, is het niet? Freestyle-illustraties en -krabbels zijn absoluut leuk om naar te kijken. Voeg chaotische lijnen en kleurvlekken toe en daar heb je een kunstzinnig ogend ontwerp dat zeker indruk maakt.

De trend begint al in het pakketontwerpveld, vaak in combinatie met andere trends, zoals het metaaleffect. De zorgvuldige selectie van kleuren en de unieke vormen en posities waarin slagen en vlekken worden gepresenteerd, zullen het ontwerp van het pakket zeker uit de saaie zone halen.

We zijn gewend om klassieke doodles te zien in de vorm van zwart-wit eenvoudige conceptillustraties. In 2019 verwachten we een modernere vertaling van het uiterlijk van wit op een donkere achtergrond, gecombineerd met andere designtrends zoals goud, maar met behoud van de eenvoud van de illustratiestijl. Doodleillustraties geven vaak de indruk van oneindigheid, dus we verwachten ze te zien als een onderdeel van open compositieontwerpen.

11) Realisme + Platte ontwerpelementen

Heb je gehoord dat de tegengestelden aantrekken? Grafisch ontwerpers hebben altijd aanvullende trends gecombineerd en gemengd om de kijker tevreden te stellen. Maar als het gaat om het creëren van iets dat echt innovatief en onverwacht is, experimenteren ontwerpers liever met een onconventionele mix van technieken, stijlen of in dit geval – dimensies. Real-life objecten gecombineerd met volledig platte visuele elementen, naar onze mening, zullen een van de grafische designtrends 2019 zijn.

Vaak gezien op websiteontwerpen, verpakkingsontwerpen, redactioneel ontwerp en andere soorten grafische ontwerpen, vereist de combinatie van realistische objecten met volledig platte vereenvoudigde ontwerpelementen en illustraties creativiteit, beheersing en bovenal het denken buiten de gebaande paden.

12) De kleur van het jaar 2019: Living Coral

Elk jaar zijn er ontwerpen geïnspireerd op de kleur van het jaar. Rond het einde van elk jaar kondigt de kleurendictator Pantone aan wat de kleur van het volgende jaar zou zijn. Uiteraard maakt deze kleur het mogelijk op alle gebieden van de grafische ontwerpindustrie, inclusief webdesign, pakketontwerp, printontwerp, enz. Voor 2019 heet de kleur van het jaar Living Coral en het is een energieke tint van koraal met een ondertoon van goud.

Voor 2018 heet de kleur van het jaar Ultra Violet – een luxe en mystieke tint paars.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy